Nieuwe zomerbanden kopen

In de periode van april tot oktober zijn zomerbanden voor jouw wagen de beste keuze. Zelfs op een droog wegdek en gunstige weersomstandigheden dienen jouw banden aan de hoogste eisen op het gebied van veiligheid te voldoen. Een zomerband presteert bij hogere temperaturen en droog wegdek optimaal, dit met uitmuntende grip tot gevolg. Dankzij zijn samenstelling is de rubber van een zomerband stevig en hard. Hierdoor kan de band in de zomermaanden aan zijn verwachtingen te voldoen. Dit op vlak van grip, remafstand en acceleratie. Deze band verliest door zijn harde rubbercompound en bandenprofiel zijn eigenschappen als het buiten minder dan 7 graden celcius is. Zakt de temperatuur onder de zeven graden? Dan raden wij winterbanden aan. Zomerbanden kopen kan bij Wheelsonline.

Laag brandstofverbruik zomerbanden

Een zomerband heeft de laagste rolweerstand dat bijgevolg zorgt voor een lager brandstofverbruik. Zijn profiel zorgt dan weer voor een verkorte remweg bij een droog én nat wegdek. De wettelijke minimum profieldiepte is 1,6 mm, een te lage profieldiepte van de band geeft een verminderde grip op de baan. Dit veroorzaakt een langere remafstand én verhoogt het risico op aquaplaning (watergladheid). Daarom raden de bandenfabrikanten aan om een minimale diepte te houden van 3mm. Ook is het belangrijk om de banden steeds tijdig te vervangen. De profieldiepte kan je eenvoudig meten aan de hand van een 1 euro muntstuk. Plaats het muntstuk in de groeven van jouw band, indien het gouden randje zichtbaar is, heeft jouw band de minimale profieldiepte bereikt.

Om duidelijke redenen kan je zomerbanden bestellen. De zomerbanden bieden in zomerse omstandigheden de beste grip ten opzichte van winterbanden en vierseizoensbanden.

Ontdek aanbod zomerbanden

WHEELS ONLINE heeft een breed en veelzijdig aanbod aan zomerbanden. Het kiezen jouw zomerband wordt nog makkelijker doordat wij jou de eigenschappen van de door jou gekozen banden kunnen weergeven. Gemakkelijk en snel! In ons assortiment hebben we zowel premium merken (Michelin, Continental, Dunlop,…) als B-merken die prijs-kwaliteit zeer interessant zijn zoals (General, Uniroyal, Semperit,…) tot zeer budgetvriendelijke banden.

Image module