Nieuwe winterbanden bestellen

Goede winterbanden bestellen is een must, jouw wagen heeft maar 4 punten die de weg raken: zijn banden. Zeker in de winter zijn goede banden een must. De rubbersamenstelling van een winterband is anders dan de samenstelling van een zomerband. Het rubber blijft in koude en winterse omstandigheden, indien het kwik onder de 7 graden zakt, zacht en elastisch, om zo een goede grip uit te kunnen oefenen. Ook het profiel van een winterband is anders. Ze zijn dieper en hebben extra lamellen en groeven, om kortere remweg en grip op ijzige wegen te garanderen. Dit doen winterbanden door sneeuw, water en ijs sneller weg te voeren uit hun contactpunten op de weg. Ga je op wintersportvakantie? Controleer dan of in de landen die je doorkruist, winterbanden niet verplicht zijn. In veel Europese landen is dit namelijk verplicht bij winterse omstandigheden.

Wisselperiode voor uw winterbanden?

Onze vuistregel geldt: Zomeruur: zomerbanden, winteruur: winterbanden.

Een winterband heeft zijn optimale werking onder de 7 graden. Zomerbanden worden bij kouder weer hard en daardoor oefent deze minder grip uit op het wegdek. Mag je dan geen winterbanden gebruiken boven de 7 graden? Tuurlijk wel. Het weer kan, week tot week, zoveel verschillen waardoor het onmogelijk is om telkens te wisselen. Maar vanaf 12 graden hebben winterbanden een langere remafstand nodig en stijgt stilletjesaan ook het slijtagepercentage.

6 maanden winterbanden? 6 maanden lelijke velgen?
In ons land hebben wij een half jaar winterse omstandigheden. De meeste mensen opteren voor winterbanden met stalen velgen. Dit is nu eenmaal goedkoper dan alu velgen. Mooi is het echter niet. Daarom biedt WHEELS ONLINE ook voor de koudere maanden een goedkopere oplossing aan om winterbanden, in combinatie met lichtmetalen velgen, aan te kopen. Het oog wil natuurlijk ook wat!

Ontdek aanbod winterbanden

WHEELS ONLINE heeft mooi aanbod aan winterbanden. Kopen kan dus bij Wheelsonline. Bij ons kan je de eigenschappen van de door jou gekozen band gemakkelijk bekijken. In ons aanbod hebben we zowel premium merken (Michelin, Continental, Dunlop,…) als B-merken die voor u prijs-kwaliteit zeker interessant zijn zoals (General, Uniroyal, Semperit,…) tot zeer budgetvriendelijke banden.

Image module