Onderhoudsadvies velgen

Velgen gaan door weer en wind, worden aan extreme omstandigheden bloot gesteld (temperatuur en weersveranderingen) en staan naast de remmen die warmte en remstof vrijgeven. Kortom velgen worden razend snel vuil en dit vuil is erg moeilijk te verwijderen, zeker bij niet regelmatig wassen.

Spuit de velgen in met siliconenspray
Als eerste advies raden wij aan om de velgen voor gebruik in te spuiten met een siliconenspray (bijv: Autoglym Wheel Protector. Deze spray zet een filmlaag op de velg waardoor vuil niet snel kan hechten aan de velg. We raden aan om dit na elke poetsbeurt te onderhouden.

Reinig de velgen met lauw/warm water
Als poetsadvies stellen we voor om regelmatig de velgen te reinigen met lauw/warm water en zeep. Bij hardnekkige vervuiling kan een velgenreiniger gebruikt worden. Pas op voor velgenreinigers met chemisch oplosmiddel, deze kunnen de lak aantasten. Ook wordt een hogedrukreiniger en een schuurborstel ten strengste afgeraden!

WHEELS ONLINE is niet verantwoordelijk voor eventuele gevolgschade door verwaarlozing van de producten door de koper, nog door gevolg van producten aangebracht door derden.